Na negen maanden is het eindelijk zover: je hebt kennis kunnen maken met jouw kleine wondertje en bent officieel moeder geworden. Dit betekent ook dat er een nieuwe fase is aangebroken, waarin sommige vrouwen ervoor kiezen om hun baby borstvoeding te geven. Wanneer dit het geval is, kan het erg fijn zijn om gebruik te maken van een speciale voedingsBH. Ben je benieuwd wat een voedingsBH precies is en waarom het zo prettig kan zijn voor moeders? In dit blog lees je er meer over! 

Gemakkelijk jouw baby voeden 

De voornaamste reden om te investeren in een voedingsBH, is omdat het ervoor zorgt dat je gemakkelijk jouw baby kunt voeden. Met een handomdraai heb je de cup van de BH losgemaakt en kun je aan de slag gaan. Doordat je hier maar één hand voor nodig hebt, kun je jouw kleintje tegelijkertijd vasthouden en hem of haar in een mum van tijd voeden. Dit is uiteraard ook prettig als je je in het openbaar bevindt op het moment dat jouw baby voeding nodig heeft. Zonder al te veel poespas kun je met een voedingsBH dus snel handelen. 

Eventuele irritatie voorkomen

Bovendien is een voedingsBH gemaakt om zo comfortabel mogelijk te zijn voor de borsten. Doordat ze gemaakt zijn van zachte materialen, wordt eventuele irritatie voorkomen. Omdat borstvoeding voor gevoelige tepels kan zorgen, is dit een erg fijne bijkomstigheid. Niet alleen is een voedingsBH dus praktisch gezien erg handig, ook is een voedingsBH comfortabel voor de borsten. Twee vliegen in één klap dus!

Extra ondersteuning bieden

Wist je daarnaast dat een voedingsBH ook extra ondersteuning biedt? Uit het brede rugpand kan veel ondersteuning worden gehaald, zodat je minder snel last zult krijgen van de schouders en nek. Ook is een voedingsBH beter verstelbaar dan reguliere BH’s, waardoor je er een langere tijd gebruik van kunt maken. Het is aan te raden om een zwangerschapsBH aan het einde van de zwangerschap aan te schaffen. Door langs te gaan in een winkel, kun je jouw cupmaat en omvangsmaat van dat moment laten opmeten. 

Samenvattend, is een voedingsBH een handig item voor nieuwe moeders. Niet alleen zorgt het ervoor dat jij jouw kleintje gemakkelijk voeding kunt geven, ook voorkomt het eventuele irritatie aan de borsten en biedt het de extra ondersteuning die vrouwen kunnen gebruiken. In combinatie met de voedingsBH, kun je bovendien ook een fijne zwangerschapsslip dragen.